مركز ارتباط حضرت آیت الله العظمی سید علی حسينى سیستانی (مد ظله) در لندن، اروپا، شمال و جنوب امریکا است.

توضیح‌ المسائل جامع

احکام به جماعت خواندن نماز عید فطر و قربان

مسأله 2123. در زمان غایب بودن امام زمان، اگر نماز عید فطر و قربان به جماعت به‌جا آورده شده، احتیاط لازم آن است كه بعد از آن، دو خطبه خوانده شود؛

كیفیّت خواندن این دو خطبه، همانند خطبۀ نماز جمعه بوده و لازم است امام جماعت بین دو خطبه اندكی بنشیند و بهتر است در خطبۀ عید فطر، احكام زكات فطره و در خطبۀ عید قربان، احكام قربانی را بگوید.

شایان ذکر است، خواندن این دو خطبه قبل از نماز جایز نیست و حضور مأموم در هنگام خطبه‌‌ها واجب نمی‌باشد.

مسأله 2124. در نماز عید هم مانند نمازهاى دیگر، مأموم باید غیر از حمد و سوره، سایر ذکر‌های نماز را خودش بخواند.

مسأله 2125. اگر مأموم زمانی برسد كه امام تعدادى از تكبیرها را گفته، بعد از آنكه امام به ركوع رفت، باید آنچه از تكبیرها و قنوت­ها را كه با امام نگفته، خودش بگوید و به رکوع برسد، و اگر در هر قنوت یک بار «سُبْحانَ اللّه» یا «الحَمْدُ لِله‏» یا مانند آن بگوید كافى است و اگر فرصت نباشد، فقط تكبیرها را بگوید و اگر به آن مقدار هم فرصـت نباشد، كافى اســت از امام متابعــت و پیروی كنــد و به ركوع بـرود.

مسأله 2126. اگر فرد در نماز عید موقعى برسد كه امام در ركوع است، مى‏تواند نیّت كند و تكبیر اوّل نماز و تکبیر رکوع را بگوید و به ركوع برود.

مسأله 2127. مشروعيّت دو بار خواندن نماز عيد فطر يا قربان ثابت نيست. بنابراين، امام جماعتی كه نماز عيد را به جماعت خوانده، نمی­تواند آن را دوباره به جماعت برای گروه ديگری بخواند.